szerző:
eduline/mti

A futballpálya alatt épülhet meg a TE csarnoka, persze van benn trükk.

A jelentős szintkülönbséget kihasználva az új futballpálya alatt épülhet fel a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben. Emlékezetes, a TF atlétikai csarnoka tavaly októberben égett le éjszaka, mikor senki sem tartózkodott elvileg az épületnél. Azóta is hangoztatják, hogy a campus átfogó felújítása ettől függetlenül is szükségessé vált.

©

A lapnak Mocsai Lajos, az intézmény rektora elmondta, hogy 2017 augusztusában már új főépületben, az Alkotás utcai oktatási központban kezdődne a tanév, és teljesen átalakul a Csörsz utcai pálya is.

Tervek készültek egy, a Déli pályaudvarnál kialakított sportközpontra is, a MÁV nem használt területein a lakosság előtt is nyitott gördeszka- és jégpálya jöhet létre. Ettől függetlenül nem biztos, hogy problémamentes lesz az építkezés:

Bajban a TF új campusa, fellázadtak ellene a lakók

Komolyan támadták a Csörsz utca lakói a fedett csarnok tervét azon a fórumon, amelyen a TF és a XII. kerület önkormányzat vezetése hallgatta meg a környéken élők véleményét a tervezett infrastruktúrafejlesztésekkel kapcsolatban. Állítólag meglepte Mocsai Lajost a tiltakozás.