szerző:
Eduline

Mikor kezdődik a szorgalmi időszak a nagyobb egyetemeken és főiskolákon? Megnéztük.

©

A szorgalmi időszak a legtöbb intézményben, többek között az ELTE-n, a Corvinuson, az Óbudai Egyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szeptember 8-án, hétfőn kezdődik, és december 12-ig vagy december 13-ig tart.

A Károli Gáspár Református Egyetemen szintén szeptember 8-án kezdődik a szorgalmi időszak, viszont december 20-ig fog tartani. A Budapesti Gazdasági Főiskolán egy nappal később, szeptember 9-én kezdődik a tanítás, a Debreceni Egyetemen pedig szeptember 8-tól 12-ig tart a regisztrációs hét, a szorgalmi időszak tehát csak szeptember 15-től kezdődik, és december 19-ig tart.

A Pécsi Tudományegyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, a Nyugat-magyarországi Egyetemen viszont már szeptember 1-jével indul a szorgalmi időszak, december 5-ig, illetve 6-ig fog tartani. Hogyan fog kinézni a 2014/2015-ös tanév az általános és középiskolákban?

A tanévkezdést megelőző héten vagy napokban tartják a regisztrációs időszakot, az ELTE-n például szeptember 3. és 5. között, a BME-n szeptember 1-jétől, a Budapesti Corvinus Egyetemen augusztus 29-től, a Nyugat-magyarországi Egyetemen pedig már augusztus 25-től.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!