szerző:
Eduline

Egy új tantárgyat hirdet az idahoi egyetem a lassan világuralomra törő játékra építve.

©

A következő tanévtől pokélabdákat és Pikachukat gyűjtögetve járhatják az idahoi egyetem környékét a hallgatók úgy, hogy nem maradnak le a tanulásról.

Az egyetem egy "popkult játékok" kurzust indít, azonban ez inkább egy sportfoglalkozásként fogható fel, mintsem rendes órának: a diákokat aktív életmódra ösztönzik, hogy fejlesszék a csapatmunkára való készségeiket, felfedezzék saját közösségüket - írja az Independent.

A kurzust vezető oktató szerint a játék remek lehetőség azoknak, akik eddig félénkek voltak és távol maradtak a szervezett kültéri edzésektől, ráadásul új kapcsolatokat építhetnek. A kurzust helyt adó intézetvezető szerint a játék fejlesztheti a készségeiket, etikusságra és a kölcsönös tiszteletre nevel.

Érdekesség, hogy egy másik játékra is hasonlóan építenek, a Humans vs. Zombies kiterjesztett valósága egy zombiapokalipszis közepére helyezi a játékost, akiknek rengeteget kell menekülniük a környező tereptárgyak között, vagyis szintén mozgásra ösztönöz.

Van élet a Pokémon Gón túl: 3 friss applikáció, amit érdemes letölteni

Mutatunk néhány frissen megjelent ingyenes appot, ami titeket is érdekelhet. Darby A Darby egy élő közvetítős alkalmazás, ami barkácsolásra, főzésre és hasonló kreatív tevékenységekre szakosodott. Élő adásban követheted, hogyan készíti el valaki a kedvenc ételét, vagy hogyan szépíti a kertet. Onetrivia A Onetrivián rengeteg tesztet találtok, és akár egymás ellen is játszhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!