szerző:
Eduline

Ha ti is az ELTE alkalmazott közgazdaságtan vagy a Budapesti Corvinus Egyetem valamelyik képzésére készültök, olvassátok el cikkünket.

©

A Szabó Kálmán Tehetségprogramot (SZKTP) 2012-ben alapították azzal a céllal, hogy kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező diákoknak lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban való részvételhez. A programot egyetemisták és szakkollégisták hozták létre, akik a munkájukat önkéntes alapon végzik.

A program olyan végzős középiskolásoknak szól, akik kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, és a Budapesti Corvinus Egyetemen vagy az ELTE alkalmazott közgazdaságtan alapszakán szeretnének továbbtanulni. Az ösztöndíjprogram támogatása három pilléren alapul.

  • Az első az anyagi támogatás, amely egy évre szól: az első két félév tandíjával megegyező, szabad felhasználású ösztöndíjjal támogatják a tehetségeket.
  • Az anyagi támogatás mellett szakmailag is segítséget nyújtanak: ingyenes angolórákat és tantárgyi felkészítőket biztosítanak a résztvevőknek.
  • Végül pedig a mentorprogramon keresztül - személyes kapcsolat útján - az egyetemi és a budapesti lét ügyes-bajos problémáiban is fordulhatnak a szervezőkhöz a támogatottak. 

A programot a következő években szeretnék több egyetemen is bevezetni, azok számára is biztosítani a lehetőséget, akik más szakmák iránt érdeklődnek.