szerző:
MTI

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek.

©

A sikeres pályázók félévente 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el. A programban való részvétel feltétele a jó tanulmányi eredmény, valamint a hallgatóknak vállalniuk kell, hogy a diploma megszerzése után legalább annyi időt töltenek a pályán, amíg igénybe veszik az ösztöndíjat.     

A 2013-ban bevezetett Klebelsberg-ösztöndíjban jelenleg 1517 osztatlan tanárképzésben tanuló hallgató részesül, számuk évről évre - így várhatóan idén is - 400-500-zal bővül majd.   

A programra szeptember 30-ig lehet jelentkezni a központ honlapján található elektronikus felületen, majd az adatlapot kinyomtatva, aláírással ellátva postai úton is be kell küldeni. Döntés novemberben várható.    

Ilyen ösztöndíjakra és támogatásra pályázhattok: infók a szociális támogatásról

Milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok elsőéves egyetemistaként? Cikksorozatunkban bemutatjuk a legfontosabb ösztöndíjakat. 1. rész: szociális ösztöndíj. Kinek jár? Mennyi jár? Közkedvelt nevén: szociális támogatás, vagyis szoctám. Az egyetemek és főiskolák minden szemeszterben szociális támogatással segítik az anyagi problémákkal küzdő hallgatókat.