szerző:
Eduline

Pályázhattok-e köztársasági ösztöndíjra, ha keresztfélévben kezdtétek el az egyetemet? Mely félévek eredményei számítanak? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

A köztársasági ösztöndíjjal összesen 340 ezer forintot kaphattok
©

Szeretnék köztársasági ösztöndíjra pályázni, de keresztfélévben, februárban kezdtem el a mesterképzést. Az alapszakom hét féléves volt, az utolsó szemeszterben már csak a szakmai gyakorlatot kellett teljesíteni. Pályázhatok az ösztöndíjra? Ha igen, melyik két félév eredményét kell megadnom?

Igen, akkor is pályázhattok köztársasági ösztöndíjra, ha keresztfélévben, 2015. februárjában kezdtétek a mostani képzéseteket, ha az őszi félévben is volt aktív hallgatói jogviszonyotok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a kérdéseinkre küldött válasza szerint ebben az esetben a jelenlegi, 2014/2015-ös tanév két félévének eredményeit kell megadnotok, tehát az ősziét, illetve a június-júliusban befejeződő tavasziét. Ez abban az esetben is igaz, ha az egyik olyan szakmai gyakorlat volt, amelyre nem kaptatok érdemjegyet.

köztársasági ösztöndíjra, amely 10 hónapon keresztül havi 34 ezer forintot jelent, akkor pályázhattok, ha nappali tagozatos alap-, mester- vagy osztatlan képzésben tanultok, valamint ha a jelenlegi vagy a korábbi tanulmányaitok során legalább két szemeszterre bejelentkeztetek (vagyis van legalább két aktív félévetek) és legalább 55 kreditet szereztetek. A pályázatot a saját egyetemeteken, főiskolátokon kell leadnotok, általában június végéig, július elejéig. A köztársasági ösztöndíjról a legfontosabb tudnivalókat itt találjátok.

Az egyetemisták és főiskolások számára elérhető összes ösztöndíjról szóló összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!