szerző:
Eduline

Tavaly év végén startolt el a MySchool csatorna, hogy ellensúlyozzák az iskola végén járó, vagy onnan kikerült fiatalok tapasztalatbeli hiányosságait, melyet egy olyan iskolarendszer okoz, ami nem az életre készít fel.

Mikor a giminek vége és kikerülsz a Nagyvilágba, rájössz, hogy nem tudsz SEMMIT. A suliban ugyanis sok mindenről szó van, csak épp azt nem tanítják meg hogyan éljünk boldog, kiegyensúlyozott és sikeres életet.

- indítja bemutatkozást a MySchool Youtube-csatorna, amit három fiatal, a vloggervilágból ismert Csillsz (Csilla), a Soulshine by Andi csatornáról - kitalálhattátok - Andi, valamint Tomcsányi Árpád (Árpi) vezet. A három eltérő karakter minél szélesebb körben szeretné ellátni a tizenéves és korai húszas korosztályt olyan tanácsokkal, amiket a legtöbben kénytelenek voltak a saját bőrükön megtapasztalni, miközben azt akár meg is taníthatták volna nekik a sokszor felesleges lexikális ismeretek helyett.

Andi az egészséges életmód és a párkapcsolatok terén, Árpi a pályaválasztásban (szakmák, egyetemek), Csilla pedig a hétköznapi életben praktikus dolgokról ad tanácsot a követőknek, például az adóbevallásról.

Van egy fiatalos esetlenség egyes videókban (valaki lehet a falat kaparná), például Andi pálinkázási szokásai elég furcsán hatnak egy közparkban, de a probléma valós, sok fiatalnak gondot jelent a beilleszkedés és a csordaszellemnek való megfelelés miatt, hogy igyanak-e alkoholt a többiekkel.

Az alkoholfogyasztás és a pályaválasztás mellett Csilla a különélés költségeiről készített videót, de újabbak is felkerültek a csatornára a diákok és hallgatók pénzkereseti lehetőségéről, valamint közgazdászkodnak kicsit a megfelelő állásokról, hogy mihez milyen végzettségre van szükség.

Diákmunkát kerestek? Itt nézzetek körül.