szerző:
Eduline

A HÖOK és a BGE HÖK úgy véli, hogy az egyetemen jogsértések történtek, ennek orvoslását orvoslására.

©

A Budapesti Gazdasági Egyetem a 2016. évi átsorolási döntéshozatalakor jogsértő döntések születtek az állami ösztöndíjas hallgatók önköltséges képzésre való átsorolása során - véli a Hallgatói Önkormányzatok Országos konferenciája.

A BGE Hallgatói Önkormányzatának vezetője és a HÖOK elnöke közös levélben  fejezte ki tiltakozását a jogsérelem miatt, és a jogszabályok alapján kéri az intézményt a hallgatók helyzetének rendezésében. A HÖOK a Hallgatók Ügyvédje Program keretében ügyvéd és felsőoktatásban jártas szakértők bevonásával megvizsgálta a BGE HÖK jelzését, ennek eredményeképp ügyvéd által jegyzett állásfoglalás formájában hívta fel a BGE figyelmét a jogsértő eljárásokra.

A BGE részben elismerte a szabályok téves alkalmazását, azonban a szabályzatellenes döntések módosítására csak a jogorvoslatot benyújtó hallgatók tekintetében került sor. A közös közlemény szerint Kiss Viktor – a BGE Hallgatói Önkormányzatának elnöke - szeptember óta próbálja békésen rendezni a helyzetet, azonban az intézmény csak részben, illetve látszatmegoldások szintjén kezeli a helyzetet, érdemi megoldásra nem nyitott, sőt utóbb már a belső szabályok megsértését sem ismerte el.

Amennyibe az egyetem nem orvosolja a problémákat, a hallgatói önkormányzatok az EMMI-nél és az Alapvető Jogok Biztosánál eljárást fognak kezdeményezni.

Gyatra angolsággal reagált Orbán Ráhel az olimpiai pályázat visszavonására

Pedig elvileg angol nyelven tanít a miniszterelnök lánya. Oktatási szakportál lévén most hagyjuk azt, hogy mit jelent a 2024-es olimpiai pályázattól való visszalépés, ez kinek a hibája vagy érdeme, vagy miért nem lesz népszavazás a kérdésről, de ez adja posztunk aktualitását: Orbán Ráhel a Facebook-on osztotta meg nézeteit a pályázat visszavonásáról, angol nyelven.