szerző:
Eduline

Vádat emelt egy hamis diplomával és nyelvvizsga-bizonyítvánnyal több mint egy évtizeden át visszaélő csongrádi önkormányzati dolgozó ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi több mint 15 éve dolgozott a csongrádi polgármesteri hivatalnál, majd 2013-tól a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál, munkaköréhez a középfokú végzettség is elegendő volt.

A vádlott azért, hogy magasabb bért kapjon, 2004 májusában beadott egy budapesti főiskola nevével kiállított diplomát és egy alapfokú angol nyelvvizsga-bizonyítványt.

A férfi valójában soha nem tette le az alapfokú nyelvvizsgát, és főiskolai diplomát sem szerzett, a dokumentumok hamisítványok voltak, azokat 2004-ben szerezte Budapesten egy ismeretlen személytől.

A vádlott a csongrádi önkormányzatnak mintegy 8 millió, a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak csaknem 2,8 millió forint kárt okozott, ami az eljárás során nem térült meg - tudatta a csoportvezető ügyész.

Vissza kellett fizetni a nyelvpótlékot a nyelvvizsgás csalásban érintetteknek.

Nem csak a diploma hiánya, a diplomaosztó ünnepség is veszélyes lehet. Legalábbis egy brit egyetem szerint.

Ha nem sikerült a nyelvvizsgád a diplomamentőben, itt még lehet esélyed.