szerző:
Eduline

Mikor lesz tárgyfelvétel, mikor kezdődik a szorgalmi és a vizsgaidőszak, hol tartanak tavaszi szünetet? Összegyűjtöttük a tavaszi szemeszter legfontosabb dátumait.

©

Regisztrációs hét, tárgyfelvétel

A Pécsi Tudományegyetemen január 26. és február 6. között, a Budapesti Corvinus Egyetemen január 30. és február 8., az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen február 2-6., a Debreceni Egyetemen pedig február 9-13. között lesz a tavaszi szemeszter regisztrációs időszaka. (Cikksorozatunk második részét a többi felsőoktatási intézmény dátumaival a napokban jelentetjük meg az eduline-on)

Szorgalmi időszak

A Corvinuson, a PTE-n és az SZTE-n már február 2-án kezdődik a szorgalmi időszak, előbbin május 8-ig, Pécsett május 15-ig, Szegeden május 16-ig fog tartani. Az ELTE-n és a BME-n február 9-én kezdődik a félév, és május 15-ig tart. A Debreceni Egyetemen február 16. és május 22. között lesz tanítás.

Tavaszi szünet

Nem minden egyetem tart tavaszi szünetet, a BME-n és a Corvinuson például évek óta nincs. Az ELTE április 1-7. között tartja a tavaszi szünetet, a Debreceni Egyetemre március 30. és április 3. között nem kell bemennetek, a Pécsi Tudományegyetemen pedig április 7-10. között. Bár tavaly a szénszünet miatt nem tartottak tavaszi szünetet Szegedi Tudományegyetemen, az idén április 7-11. között nem kell bemenni (az időpont karonként eltérhet). Itt van a 2015-ös szombati munkanapok listája.

Vizsgaidőszak

A Corvinuson és a PTE-n május 11. és június 12. között lesznek a vizsgák, az ELTE-n május 18. és július 3., a BME-n pedig május 26. és június 22. között. A Debreceni Egyetemen is május 26-án indul a vizsgaidőszak, de július 7-ig fog tartani, Szegeden pedig május 18. és június 27. között kell vizsgáznotok. Így fog kinézni a 2014/2015-ös tanév második fele a közoktatásban: szünetek, érettségi, felvételi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!