szerző:
Eduline

Többet árthat, mint amennyit használ egy átvirrasztott, tanulással töltött éjszaka, ugyanis az alváshiány komolyan befolyásolja az agy működését. Figyeljetek arra, hogy jól osszátok be az időtöket vizsgaidőszakban is, és lehetőleg ne menjen az alvás rovására a tanulás!

 

©
A vizsgaidőszak nektek is a kialvatlanságot jelenti? Pedig az éjszakákba nyúló tanulás a teljesítményt is komolyan befolyásolja, de egy sor más kellemetlen problémát okozhat.

A kialvatlanság negatívan befolyásolja a memóriát, és mind az információk rögzítése, mind azok előhívása nehezebb az agy számára ilyenkor. Így ha alvás helyett vizsga előtt még éjszakába nyúlóan tanultok, az lehet, hogy többet árt, mint amennyi hasznot hajt.

Brit tudósok – na persze – kimutatták, hogy sokkal gyakrabban csap le légúti megbetegedés azokra, akik naponta 5 óránál kevesebbet alszanak, mint azokra, akik legalább 7-et. Ilyen hideg időben erre azért érdemes odafigyelni.

Vizsga előtti gyomorgörcsöt éreztetek már? Nos, a helyzet az, hogy ez sokkal rosszabb lehet, ha nem alszotok eleget, ugyanis a gyomorsav ilyenkor túltenghet. A migrénre való hajlam is nőhet.