szerző:
Eduline

Február 25-ig jelentkezhetnek egyetemisták és főiskolások a Campus Mundi pályázatra: külföldi részképzésen vehetnek részt a következő tanévben.

©

Ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, ezért pályázni a következő országokba lehet: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Georgia (Grúzia), Indiai Köztársaság, Indonéz Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Izrael Állam, Jordán Hásimita Királyság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztin Autonómia, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna és Vietnami Szocialista Köztársaság.

A külföldi részképzés minimum három, maximum tíz hónapos lehet, de a konkrét időkeret és az egyéb feltételek a célországtól függnek. A részképzéshez kiegészítő ösztöndíjra pályázhattok, ennek összege 350 ezer forint havonta, sőt útiköltségre is kaphattok támogatást.

Pályázhatnak a nappali tagozatos,egyetemisták és főiskolások, akik a külföldi részképzés idején aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamelyik magyarországi felsőoktatási intézményben (a doktorjelöltek esetében az aktív jogviszony nem feltétel), alap és osztatlan szakosoknak a február 25-i határidőig legalább egy lezárt félévvel kell rendelkezniük, a kiutazáskor  pedig két lezárt félévvel. Bővebb infót itt találhattok.

Így tanulhattok külföldön teljesen ingyen: három szuper ösztöndíj, amelyre érdemes pályázni

Az elmúlt napokban több ösztöndíj-lehetőséget ajánlottunk nektek - ma azokat szedtük csokorba, amelyekre középiskolások pályázhatnak. Négyhetes ösztöndíj középiskolásoknak "Amerikai ösztöndíj teljes finanszírozással! Ha 16-18 éves diák vagy, folyékonyan beszélsz angolul és érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok, akkor a Benjamin Franklin Nyári Intézet Transzatlanti Ösztöndíj Programja pont neked való!