szerző:
Eduline

Egy egyetemi oktató bejegyzése terjed a Facebookon.

Demeter Márton a Károli Gáspár Református Egyetemen tanít, és arról ír a Facebook-oldalán, hogy egy egyetemi adjunktus 100 ezerrel kap kevesebbet, mint az Aldiban egy raktáros. Ezt egy hirdetést meglátva számolta ki.

A tanársegéd kicsit jobb helyzetben van, 175 ezer forintjával kicsit jobban keres, mint a raktáros, akitől középfokú végzettséget várnak el.

Demeter megjegyzi, hogy nem a raktárosok munkáját becsmérli, és nem sajnálja a pénzt tőlük. Mint írja.

Végül akkor sokadszor is megírom, hogy nem, nem sajnáljuk a raktáros fizetését, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy jelentős aránytalanságok vannak a tekintetben, hogy mennyit költünk valakinek a kiképzésére, és utána mennyire értékeljük a munkáját.

A legerősebbre a zárógondolat sikerült:

Jelentős képmutatásnak tartom azt mondani, hogy minden munka egyformán jó. Ezt a dumát a politikusoktól vettük be. De ők is képmutatók, mert a saját kölkét mind menő nemzetközi egyetemen taníttatja, és egyik sem raktárost vagy lángossütőt farag belőlük. Ők ezt csak nektek mondják, hogy ne lázadozzatok. Bort isznak, de vizet prédikálnak.

(24)

Ezekkel a diplomákkal lehet a legtöbbet keresni: itt vannak a fizetések

Műszaki alapszakon szeretnétek továbbtanulni, de kíváncsiak vagytok, milyen fizetésekre számíthattok majd friss diplomásként? Utánajártunk. A Felvi.hu szakkeresőjének segítségével megnéztük, mennyit lehet keresni 2016 öt legnépszerűbb műszaki alapszakjának elvégzése után a 2014-es diplomáspálya-követési adatok alapján.