szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A világjárvány miatt komoly tandíjkieséssel számolnak a brit egyetemek, ezért a kormánytól kérnek segítséget.

Ahogy arról már korábban írtunk, az egyetemek dolgozóinak állását is veszélyezteti a jelenlegi helyzet: a megbízási szerződéssel vagy ideiglenesen előadóként, kutatóként dolgozó egyetemi alkalmazottakat küldenek el több intézményből is a koronavírus járvány miatt.

Az egyetemek azonban nem csak ezzel, hanem komoly anyagi kieséssel is számolnak, ugyanis a Kínából és más súlyosan érintett országokból, illetve a tengerentúlról érkező hallgatók visszavonják jelentkezésüket vagy elhalasztják a beiratkozást – írja a BBC. Mindenesetre a mostani állás szerit jövőre jelentősen csökken majd azoknak a hallgatóknak a száma, akik nem a szigetországból jelentkeznek a nagymúltú egyetemekre. Ez pedig különös kockázatot jelent az angliai és walesi egyetemek számára, amelyek nagyban függenek a tandíj-bevételtől.

Ezért az Egyesült Királyságban most az egyetemek legalább 2 milliárd font összegű sürgősségi támogatást kérnek, szerintük ugyanis egyes intézmények anélkül nagy bajba kerülnének. Az egyetemek továbbá a hallgatóiszámok ellenőrzését kérik, hogy a bevételeket a tavalyihoz hasonló szinten tudják tartani.

Több száz egyetemi alkalmazott állása került veszélybe a koronavírus miatt

A megbízási szerződéssel vagy ideiglenesen előadóként, kutatóként dolgozó egyetemi alkalmazottakat küldenek el több brit intézményből is a koronavírus járvány miatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!