szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A megbízási szerződéssel vagy ideiglenesen előadóként, kutatóként dolgozó egyetemi alkalmazottakat küldenek el több brit intézményből is a koronavírus járvány miatt.

Szóba került a Bristoli, a Newcastle és a Sussex egyetemen is, ahol ideiglenes szerződéssel dolgozókat, ideértve az előadókat, kutatókat is elbocsátottak vagy közölték velük, hogy munkaviszonyuk idő előtt megszűnik, azok megújítására nem kerül sor - írja a The Guardian.

Az egyetemek a világjárvány miatt döntöttek így, a gazdasági szempontokat szem előtt tartva. A járvány miatt ugyanis több száz millió fontnyi tandíjkieséssel számolnak, ugyanis a Kínából és más súlyosan érintett országokból érkező hallgatók visszavonják jelentkezésüket vagy elhalasztják a beiratkozást.

A Sussex Egyetem vezetősége a múlt héten e-mailben közölte az osztályvezetőkkel, hogy sürgős fellépésre van szükség a gazdasági stabilitás érdekében. A Bristoli Egyetemen pedig 84 alkalmazottat bocsátottak el a megbízási szerződéssel dolgozók közül. A Newcastle Egyetem szóvivője jelenleg azt mondta, hogy a koronavírus miatt ők senkit sem bocsátottak el eddig.

Ezzel a lépéssel sokan nem értenek egyet a tanárok és a diákok közül is. Ők úgy gondolják, az egyetemeknek legalább a válság idejére fel kellene függeszteniük az elbocsátásokat, ugyanis ebben az időszakban munkanélkülivé váló dolgozóknak szinte lehetetlen újra állást találniuk amíg a válság tart.

„Csalódott vagyok, az összes oktatónk közül csupán egyetlen tudott felnőni a feladathoz"

Az általános- és középiskolások, a tanárok és a szülők után, most az egyetemisták véleményét is kikértük a távoktatással kapcsolatban. Íme a tapasztalataik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!