szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár augusztus 31-ig is meghosszabbíthatja a tavaszi szemeszter időtartamát a Debreceni Egyetem, ha erre szükség van a járványhelyzet miatt.

A koronavírus-járvány a legtöbb egyetem tanévbeosztásában is változásokat hozott. A járványhelyzetre való tekintettel a Debreceni Egyetem is úgy döntött, hogy szükség esetén augusztus 31-ig meghosszabbítja a tavaszi félévet. Erre a hallgatók jelenlétét igénylő szakmai gyakorlatok, vizsgák és egyéb oktatási tevékenységek megszervezése miatt lehet szükség – olvasható az egyetem honlapján.  

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, várhatóan az egészségügyi képzéseknél is hasonló intézkedésekre kell majd számítani, ugyanis itt már március 11-én, a veszélyhelyzet kihirdetésekor fel kellett függeszteni a gyakorlatot, ami jelentősen megnehezíti a hallgatóknak a félév teljesítését. Az elmaradó órákat a veszélyhelyzet után fogják pótolni.

Jó hír lehet azonban a szakzárás előtt álló egyetemistáknak, hogy több egyetemen is halasztanak a szakdolgozat leadásának a határidején. Erről itt olvashattok részletesebben.   

Jön a Corvinus-modell: újabb hat egyetem átszervezéséről döntött a kormány

A kormány újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött - nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!