szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az őszi szemeszterben gyakran megszorultatok hónap végére, ezért a következő félévben több pénzt szeretnétek igényelni? A Diákhitel1 összegének módosítására évközben is van lehetőségetek.

Ha úgy érzitek, a tavaszi félévben nagyobb összegű diákhitelre lesz szükségetek, mint az őszi szemeszterben, akkor a kölcsön összegét a két félév között módosíthatjátok a megfelelő nyomtatvány benyújtásával. Az adatlapot kitöltés és aláírás után a Diákhitel Központ postacímére – Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest – kell elküldenetek. Ha rendelkeztek Diákhitel Direkt szerződéssel, akkor az adatlapot elektronikus úton is eltudjátok küldeni a Diákhitel Központhoz, így azzal nincs további teendőtök. Az összeg módosításáról nem kaptok visszaigazolást, ezt automatikusan utalják a megadott bankszámlára.

A szabad felhasználású diákhitel esetén az igényelhető hitelösszeg 15 000, 21 000, 25 000, 30 000, 40 000, 50 000, 60 000 vagy 70 000 forint.

A kölcsön összegének módosításáról szóló kérelmet február 28-ig kell benyújtanotok. Ha határidő után érkezik be a kérelme, akkor a módosítást csak a következő félévtől tudják figyelembe venni, azaz leghamarabb jövő szeptembertől kaphattok nagyobb hitelt.

Az első félévben nem igényeltetek diákhitelt, most viszont szükségetek lenne rá? Itt megtaláljátok, hogyan és mekkora összeget igényelhettek.

Januártól kedvezményt kapnak a nyelvtanulási diákhitelt felvett édesanyák is

A nyelvtanulási diákhitelt felvett anyák számára is kiterjesztik a gyermektámogatási kedvezményt - közölte a Diákhitel Központ. Itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.