szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel húszmillió forint értékben kaptak új notebookokat a januárban kiégett Ráday utcai református kollégium diákjai. A 157 számítógépet Vertán György, a felajánló Tigra Kft. ügyvezető igazgatója adta át hétfő délután Budapesten, a kollégium udvarán Bogárdi Szabó Istvánnak, a kollégiumot fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének és a diákoknak.

Vertán György elmondta: a cég vezetői megrendültek a januári kollégiumtűz hírét hallva, és szerettek volna segítséget nyújtani a diákoknak az élet és tanulmányaik folytatásához. "Mivel informatikai cég vagyunk, kézenfekvő volt, hogy notebookokat adjunk ajándékba" - fogalmazott. 

Felidézte: megkeresték a HP magyarországi képviseletét, a cég pedig örömmel vett részt a segítségnyújtásban, sőt az adomány költségének egyharmadát is átvállalta. Bogárdi Szabó István az adományt megköszönve arról beszélt, hogy noha nem mindegyik diák számítógépe semmisült meg a januári tűzben, a Tigra Kft. vezetősége mégis úgy döntött, hogy valamennyi kollégista diák kap egy új számítógépet.

200 ezer forintos segélyt kapnak a Ráday Kollégium lakói

33 millió forint gyűlt össze a leégett Ráday Kollégium lakóinak, az összeget teljes egészében kiutalják az egyetemistáknak, a 165 hallgató egységesen 200 ezer forint segélyt kap.

Kitért arra: ma egy laptop nemcsak a munkához, a tanuláshoz, hanem a kapcsolattartáshoz és az élet szinte minden területéhez elengedhetetlen eszköz. Éppen ezért nagy segítség az ajándék, és meglátása szerint a "diákok már alig várják, hogy megírhassák szemináriumi dolgozataikat" - tette hozzá a református püspök.

A Károli Gáspár református Egyetem Ráday utcai kollégiumát január közepén gyújtotta fel három fiatalkorú. A tűzben egy ember életét vesztette, az épület pedig használhatatlanná vált.