szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ELTE Társadalomtudományi Kar alkalmazott közgazdaságtan szakos hallgatói csapata nyerte meg az Inter-University Student Economics Tournament 2018 közgazdaságtani versenyt.

32 ország 87 csapata közül lett az első az ELTE csapata. A verseny a több mint 30 ország egyetemeit képviselő csapatok mikroökonómiai, játékelméleti, piacszerkezeti, viselkedés-gazdaságtani és környezet-gazdaságtani kompetenciáit méri, így a versenyfeladatok megoldása széles körű tudást és stratégiai gondolkodást követel - írja az egyetem közleményében.

©

A Nagy Kristóf–Parragi Bálint–Szajbély Zsigmond-triónak – mindannyian másodéves ELTECON BA hallgatók – a verseny során több közgazdasági szimuláció-feladatfordulón kellett bizonyítania tehetségét.

Egyre több magyar felvételiző választ osztrák egyetemet: nem ingáznak, költöznek

Egyre több magyar hallgató választ ausztriai egyetemet, egy év alatt húsz százalékkal emelkedett a kint tanulók száma. Nem véletlenül: Ausztria közel van, az állami egyetemeken nincs tandíj, a kinti magyar egyetemistáknak pedig évek óta saját egyesületük van, magyar gólyaavatót és diáknapokat is tartanak.