Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nagyot spórolhattok, itt az ideje megvenni a féléves BKV-bérletet

8000 forinttal maradhat több a pénztárcátokban.

Forrás: Mohai Balázs - MTI

Ahogy megszokhattátok, a havi diákbérlet ára 3450 forint, ami 30 napra szól, vagyis 34500 forintot kell költenetek, ha 300 napig szeretnétek utazni a fővárosban, ez naponta 115 forintos költséget jelent.

hirdetés
hirdetés

Azonban diákként vásárolhattok negyedéves bérletet is, aminek a díja 10350 forint, azonban 100 napra szól, vagyis mindössze 103,5 forintot kell fizetnetek a BKK-nak naponta.

A legnagyobb pazarlás a havi bérlet, még éves, 365 napos összehasonlításban is a negyedéves bérlet a bajnok. Ugyan a féléves bérletnél venni kell két nyári bérletet is, de a különbség így is 8151,5 forint a féléves bérlet javára.

Igaz, hogy 4 darab negyedéves bérlet vásárlása 400 napra elegendő, ami árnyalja a 365 napra vetített képet, de hosszútávon mindenképp megéri: egy 3 éves alapszak elvégzéséhez 11 negyedéves bérletet kell vennetek, ez akár 24400 forintos megtakarítást jelenthet a féléves tanulói bérlethez képest. Valószínűleg meggyőztünk, hogy megéri.

Hatezer forintot is spórolhatnak az egyetemisták ezzel az egyszerű trükkel

Nem csak az 50 százalékos tanulói kedvezményt vehetitek idénybe a MÁV-nál. Van ennél olcsóbb megoldás is, ha minden hétvégén hazamentek a koliból. A MÁV szerint akkor is megéri diákbérlettel utaznotok, ha csak hétvégente jártok haza a kollégiumból vagy az albérletetből. A tanulók ugyanis a félárú jegyek mellett 90 százalékos kedvezményű tanulóbérletet is vásárolhatnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X