Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

400 ezer forintot nyerhettek egy pályázattal: főiskolások jelentkezhetnek

A második helyezett 300 ezret, a harmadik pedig 200 ezret nyerhet. Még van időtök jelentkezni.

Forrás: Wikipédia

„Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” hirdetnek pályázatot 30 év alatti, felsőoktatásban tanuló diákok számára.

hirdetés
hirdetés

A témaköröket a következőkben határozták meg: 1. Egy szabadon választott uniós politika jelenlegi helyzete és várható fejlődési iránya. 2. Magyarország vagy egy másik EU-tagállam európai uniós tagságának tapasztalatai. 3. Az európai egységes piac jelentősége. 4. Az Európai Unió helyzete a Brexit népszavazás után. Az Egyesült Királyság kilépésének lehetséges hatásai az EU27-re, az uniós intézményekre és politikákra. 5. Az Európai Unió válasza az új globális kihívásokra (pl. migráció, klímaváltozás, energiabiztonság, a pénzügyi és gazdasági válság). 6. Az EU-USA viszony perspektívái. 7. Az uniós csatlakozás társadalmi vonatkozásai, különös tekintettel a Kárpát-medencei kisebbségi közösségek helyzetére. 8. Az őshonos nemzeti közösségek helyzetének védelme és előmozdításának lehetőségei az Európai Unióban (pl. polgári kezdeményezés).

 

Pályázat középiskolásoknak: 1000 euró a fődíj

A fenti témákból egyet kell választani, és egy legfeljebb 80 ezer leütéses pályaművet kell beadni február 28-ig.

A pályázatot Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője hirdette meg. További infókat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete oldalán találtok.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X