Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az LMP korrupciós botrányról beszél, két egyetemet is megneveztek

1

Európai uniós egyetemi kutatási pénzek ügyében tesz feljelentést az LMP hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt - mondta Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Forrás: Fazekas István

Az ellenzéki politikus szerint az egyetemekkel konzorciumban induló cégek "dézsmálják" az európai uniós egyetemi kutatási pénzeket.

hirdetés
hirdetés

Hadházy Ákos a Kaposvári Egyetemet és a Pannon Egyetemet példaként hozva arról beszélt, hogy 2015-ös projektekben indokolatlan, "bizarr" tanulmányokra "elképesztő pénzeket" fizettek ki. Például kutatók kiválasztásának kritériumrendszeréről, vállalati partnerek bevonásáról, illetve minőségbiztosításról vagy alapprojektek tervezéséről készült tanulmányokért egyenként 20 millió forint körüli összeget kaptak a megbízott kft-k - mondta.

Kérdésre válaszolva elmondta, összesen mintegy 200 millió forintos közbeszerzési kiírásról van szó és ezekben az ügyekben egészen biztosan tesznek feljelentéseket ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt.

Szintén kérdésre Hadházy Ákos az ügy fő felelősének a pályázatokat kiíró Emberi Erőforrások Minisztériumát nevezte meg, ezen belül is Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárt és Balog Zoltán minisztert.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kocsis Ferenc Vilmos

Tehát, mi is a gond? Kiírtak pályázatot, nyertek és most, akkor ez korrupció! A korrupciónak van néhány kritériuma. Ki, kit, mikor, hol, mennyiért és főleg, miért korrumpált? Hát, kedves sz.ros Sallai pártjának éke, kedves Hadházy ezekről valami konkrétumot?! Olyan korrupció nincs, ahol csak az egyik fél jár jól, vagy a gond csak annyi nem az ön pártja közeli cégek kapták a megbízást? Ja, hát ugye a politika arról szól, hogy az erőforrásokhoz milyen távolságra sikerül pozicionálni magát a pártnak, egyénnek. Önök messze pozicionálták magukat, marad a gulyásleveshez való jog a kortes hadjáratok idején. Ez ilyen egyszerű, és ez csak önöknek ingyen, mert tetszik a lehet más a politika jelszó, például trágyától büdös!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X