Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a "nem megfelelő minőségű" szakok listája: a legjobb egyetemeket is érinti

8

Listát készített a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) azon szakokról, melyek ugyan elindulhatnak szeptemberben, a bizottság megítélése szerint mégsem megfelelő minőségűek.

 

Forrás: Shutterstock
hirdetés
hirdetés

A 2016 szeptemberétől induló, a Felvi.hu honlapon meghirdetett felsőoktatási képzések kapcsán a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság az érdeklődők tájékoztatására honlapján közzétette azon képzések listáját, melyek indítását a MAB nem támogatta, illetve melyeket a működés közbeni értékelés során nem akkreditált – írta a MAB közleményében.

A meghirdetett képzések mindegyike, így a MAB listán szereplők is, az Oktatási Hivatal által nyilvántartásba vett, hivatalosan engedélyezett képzések, ám ezek minőségét a MAB nem találta kielégítőnek.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb orvosi karok

A legjobb jogi egyetemek

A legjobb bölcsészkarok

A legjobb egyetemek friss listája

A legjobb informatikai képzések

Hogy ez pontosan mit jelent? Megkerestük a MAB-ot, ahonnan megtudtuk, az, hogy a bizottság nem támogatja, vagy nem akkreditálja a szakokat, az indulásukat nem befolyásolja.

"A listát a potenciális hallgatók, a jelentkezők tájékoztatására tettük közzé, hogy tisztában legyenek azzal, hogy melyek a MAB által nem megfelelő minőségűnek tartott, most meghirdetett képzések" – írták válaszukban.

A listát letölthetitek innen. A listán a legnagyobb hazai egyetemek egyes szakjai is szerepelnek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (8) , melyek közül a legfrissebbek:

KandiAtusz

A "nem megfelelő minőségű" MAB jelzésnek mik a konzekvenciái a képzésre,a jelenkezőkre, pl : ösztöndíjra, képzés a teljes időszakra garantált,stb. ?

balage034

@Bácsi Boglárka
az excelben alul lapot kell váltani, és ott megtalálod. :)

Tapa Pál

Nekem lassan, de letöltődött. Kb. 1 óra.

Bácsi Boglárka

Én szívesen megnéztem volna, melyek ezek, de nekem csak egy hatalmas, üres táblázat jelenik meg, amiben nincs semmi...

bence1995

Kb egyik felsőoktatási szakképzésnek sincs semmi értelme, nem csak a listában szereplőknek.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X