Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Minél szebb egy lány, annál jobb jegyeket kap? Ezt állítja két kutató

A kevésbé vonzónak ítélt nők rosszabb jegyekre számíthatnak. Ennek két oka is lehet, és csak az egyik függ össze valamelyest a valódi tudással.

 

hirdetés
hirdetés

A kevésbé vonzó nők rosszabb jegyeket kapnak – erre jutottak a Metropolitan State University of Denver kutatói. Hiába a tudást kéne türköznie a jegyeknek, ez nem biztos, hogy mindig így is van.

Két közgazdász professzor gyűjtött össze fotókat egy csomó diákról, akiknek a megjelenését iskolán kívüli emberekkel értékeltették egy tízes skálán. Ezután három csoportba osztották őket: átlagos, nagyon vonzó és kevésbé vonzó.

Ezután a kutatók közel 170 ezer osztályzatot nyálaztak át a képen szereplő diákok repertoárjából. Azt találták, hogy statisztikai hibahatáron túl kapnak jobb jegyeket a vonzóbbnak ítélt nők. Csak a nők, mert a férfiaknál nem tudtak kimutatni hasonló egybeesést.

Az egyik kutató a Higher Ed-nek elmondta, szerinte két oka lehet annak, hogy a vonzóbbnak ítélt nők jobb jegyet kapnak: vagy többet foglalkoznak velük az oktatók, így jobban is megy nekik a tanulás, vagy egyszerűen csak így jutalmazzák őket külsejükért. Vajon melyik a kevésbé szomorú?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X