szerző:
Eduline

Tízből négy elsőéves hallgató külföldön is szeretne tanulni, minden második gólya a hároméves alapképzés után mesterszakra is jelentkezne, a diploma megszerzése után jelentős részük multicégnél dolgozna – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomás pályakövetési vizsgálatából.

A 936 elsőéves hallgató 42 százaléka eltöltene egy vagy több félévet valamelyik külföldi egyetemen vagy főiskolán: a legtöbben részképzésekre vagy szakmai gyakorlatra jelentkeznének, a külföldi mesterképzések csak az érintett hallgatók alig egytizede számára vonzóak.

A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatói közül a 21-22 évesek a legmobilisabbak, közülük is elsősorban azok, akik hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumban érettségiztek. Az első évfolyamosok 53 százaléka az alapszak elvégzését követően mesterszakra is beadja a jelentkezését, többségük a BGF-en folytatná tanulmányait. A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorát itt nézheted meg.

A megkérdezett hallgatók majdnem kétharmada az első helyen jelölte meg a Budapesti Gazdasági Főiskolát 2010-ben, 74 százalékuk jól érzi magát az intézményben. A diplomaszerzés után minden harmadik főiskolás multinacionális cégnél szeretne elhelyezkedni, 27 százalékuk más magántulajdonú nagyvállalatnál képzeli el a jövőjét, 18 százalékuk pedig saját vállalkozást indítana.

eduline