szerző:
Eduline

Új programot indít a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara a szegedi Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesülettel együttműködve: egyetemisták segítik majd szociális és mentális problémákkal küszködő általános iskolásokat - mondta Horváth Zita, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese, a program miskolci koordinátora

A bölcsészettudományi kar tanárképző intézete által szervezett képzésben gyakorlattal egybekötött felkészítésen vesznek részt a leendő mentorok: megismerkednek a diákok helyzetével, illetve azzal, hogy milyen speciális támogatásra van szükségük.

A Miskolci Egyetem főépülete. Mentroként dolgozhatnak a hallgatók

A kezdeti időszakban tíz hallgatói mentor vesz részt a programban, egyenként két rászoruló gyermek tanulmányait segítve. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy hetente több órában az iskolások mellett vannak: részt vesznek napközis foglalkozásokon, programokon, 1s ha szükség van rá, a tanórákon is segítik a tanulót - sorolta a részleteket Horváth Zita.

A bölcsészhallgatók képzése februárban kezdődik, a féléves tréning befejeztével pedig szeptembertől "élesben" is végezhetik mentori feladatukat.

MTI