Felsőoktatás Eduline

Különleges mentorprogramot indít a Miskolci Egyetem

Elolvasom

Új programot indít a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara a szegedi Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesülettel együttműködve: egyetemisták segítik majd szociális és mentális problémákkal küszködő általános iskolásokat - mondta Horváth Zita, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese, a program miskolci koordinátora

Felsőoktatás Eduline

A 10 legszörnyűbb tanár a filmvásznon

Elolvasom

Mindenkinek van kedvenc tanár figurája, akit valamelyik filmben látott és azt kívánta bárcsak az ő sulijának a tanári kara is innen venné a példát. A tanárnak általában pozitív szerepe van a filmekben, ők azok akik a főhősben tudatosítják a tanulságokat vagy mentorként lépnek fel a konfliktus helyzetben. Na de azért akadnak olyan történetek, ahol a tanár totálisan diszfunkcionális, netán ő maga idézi elő a konfliktust. Nézzük azokat, akiktől nem nyerhetünk inspirációt.

Közoktatás Edupress

Tréning a mentoroknak

Elolvasom

Az Artemisszió Alapítvány az egyetemisták és főiskolások (oktatók és hallgatók) számára ingyenesen igénybe vehető 2x2 napos mentorképzést szervez októberben és novemberben. A képzéseket egyetemi oktatók, és a mentorok képzésében nagy gyakorlattal rendelkező trénerek tartják, oklevelet a sikeres részvétel után az alapítvány állít ki a résztevők számára.