szerző:
Eduline

A Jobinfo.hu álláskeresési portál olvasóinak 75 százaléka szerint a csinos, vonzó külsővel rendelkezők nagyobb eséllyel indulnak egy-egy állásért.

©

A portál közleménye szerint erre utal felmérésük, amelyben 1901 olvasók válaszait összesítették. A megkérdezettek a 18-65 év közötti korosztályhoz tartoztak, 60 százalékuk álláskeresőként, 40 százalékuk pedig állással rendelkező munkavállalóként regisztrált. Mennyit keresnek a friss diplomások? Itt találjátok részletes összefoglalónkat.

Az álláskeresők szerint a meghirdetett álláshely elnyeréséhez a legfontosabb tényezők sorrendben: a munkaadó és munkavállaló között kialakuló szimpátia az interjún, a szakmai tapasztalat és felkészültség, illetve a személyes ismeretség. Ezekhez képest a végzettséget, és az életkort a kérdezettek már nem ítélték döntő szempontnak - derül ki a kutatásból.

Az olvasói válaszok azt mutatták, hogy 10 munkavállalóból 9 hajlandó engedni az általa megjelölt összegből. A többség (58 százalék) akkor is beadja a jelentkezését, ha nem minden paraméterben felel meg az álláshirdetésnek.

Az állásinterjúra történő felkészüléskor a válaszadók 40 százaléka nem csak az adott cég weboldalát, hanem az intézményről az online közösségi fórumokon megjelent híreket is áttekinti.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!