szerző:
Eduline

OKJ-s tanfolyamra jelentkeznétek? Tudjátok, hogy hány tanfolyam elvégzése ingyenes és hogy melyiket lehet elvégezni tandíj nélkül? Fontos kérdésekre válaszolunk.

©

Tényleg két OKJ-s képzés elvégzését támogatja az állam?

Igen, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.

Bármilyen OKJ-s képzést el lehet végezni államilag támogatott formában?

Sajnos nem. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján meg lehet nézni a képzési jegyzéket. Azokat a szakképzéseket, amelyek mellett nem csak a TK rövidítés szerepel, indítják iskolai rendszerű képzésben is - ezeket lehet állam támogatással elvégezni. A TK a tanfolyami képzés rövidítése, ezek fizetős tanfolyamok.

OKJ-s képzésre jelentkeznétek? Itt találjátok az induló képzések listáját

Idén nem kerültetek be az egyetemre, de határozott elképzeléseitek vannak arról, hogy mit szeretnétek csinálni? Akkor kapóra jöhet egy szakmát adó képzés elvégzése. Mutatjuk, hogyan kereshettek szakképzéseket. Magyarországon jelenleg a szakképzett munkaerőből van hiány, így sok olyan képzés indul, mely gyorsan szakmát is adhat az ember kezébe.