szerző:
Eduline

"Van, hogy háromszor is halljuk, ha egy-egy gyerekért jönnek délutánonként" - zavarja a szomszédokat a kecskési általános iskola udvaráról érkező lárma, az iskolaigazgató jelenleg nem lát jobb megoldást.

©

Ősz óta az udvarra is felszerelt hangosbemondón át szólítják délutánonként a portára azokat a kisdiákokat, akikért megérkeztek a szüleik - írja a Délmagyar. Mivel nagyjából száz diákról van szó, hétköznap délután fél négy és fél öt között a hangosbemondó folyamatosan fellármázza a környéket.

Hiába kértem az iskolaigazgatót, hogy halkítsanak rajta, vagy legalább akkor kapcsolják ki az udvari bemondót, amikor havas eső esik, és egy gyerek sincs az udvaron, nem történt semmi. Ráadásul legutóbb már az iskolarádiót is így „élvezhettük" – mondta el az iskolaudvarral szemközt lakók egyike.

Nem tőlünk származik az ötlet, hogy hangosbemondón szólítsuk a gyerekeket, de nincs annyi ügyeletes tanárunk, hogy legyen, aki kikiabál az udvarra, és szaladgál a gyerekek után, hogy megjöttek a szüleik. A portás nem hagyhatja el a helyét, a szülőket pedig nem engedhetjük be az udvarra – magyarázta Kispéterné Kotogán Erzsébet, a Fekete István Általános Iskola igazgatója az oldalnak. Elmondta, korábban próbálkoztak walkie-talkie használatával is, de annak kicsi volt a hatósugara, nem vált be. Külön az udvari hangosbemondót pedig nem tudják lekapcsolni.

Nyitott vagyok bármilyen más megoldásra, ha a környékbelieknek van egyéb javaslata, szívesen fogadom – tette hozzá az iskolavezető.

Durván megaláztak egy diáklányt, mert nem vett fel melltartót

Durván megaláztak egy lányt a floridai Braden River középiskolában. A diáklányt a napokban behívatták az igazgatói irodába, és közölték vele, hogy ruházatával megsértette az iskolai dress code-ot. A viselettel kapcsolatos problémát egy ruhadarab hiánya okozta: Lizzy nem vett melltartót hosszú ujjú pólója alá.