szerző:
Eduline

Minden eddiginél optimistábbak a fiatalok, többségük arra számít, hogy élete kedvező irányba változik - írja a Világgazdaság a K&H felmérésére hivatkozva.

©

Sokkal kedvezőbben látják a helyzetüket a 19-29 éves fiatalok: a K&H jóléti indexe az idei második negyedévben 17 pontra nőtt, hasonlóan magas értékre eddig nem volt példa a felmérés történetében - írja a lap.

a fiatalok többsége, azaz 83 százalékuk arra számít, hogy az élete a közeljövőben kisebb vagy nagyobb mértékben, de kedvező irányba változik.

©

A legkedvezőbb helyzetben a budapestiek vannak, körükben 82 százalékos volt a pozitívan gondolkodók aránya.

A keresetüket tekintve is bizakodóak. Emelkedést vár a fiatalok 67 százaléka, ezen belül is 29 százalék infláció feletti növekedéssel számol. Ez az arány 2013 második negyedéve óta a legmagasabb érték. Mindössze 4 százalék tart attól, hogy kevesebb pénzt vihet majd haza.

Így kaphattok akár 375 ezer forintos ösztöndíjat félévente: íme, a részletek

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek. A sikeres pályázók félévente 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el.