szerző:
Eduline

Egyre vonzóbbak az OKJ-s képzések, legalábbis a 18 és 25 év közöttiek szívesen választanak OKJ-s tanfolyamot az érettségi után a Perfekt Zrt. adatai szerint. Nem véletlenül: nehéz államilag finanszírozott egyetemi-főiskolai képzésre bekerülni, és a felsőoktatási tanulmányok is egyre drágábbak.

©

Az elmúlt években folyamatosan növekedett az OKJ-s képzésre jelentkező 18-25 év közöttiek száma – állapította meg a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt., amely szerint a most érettségizőknek az is fontos szempont, hogy az egyetemi-főiskolai felvételin pluszpontot is jelenthetnek az OKJ-s képzések, illetve a megszerzett képzettséggel akár azonnal munkát vállalhatnak.

Néhány - érettségivel is megkezdhető - tanfolyam

Képzési idő

Társadalombiztosítási ügyintéző

6 hónap

Bérügyintéző

6 hónap

Pénztárkezelő és valutapénztáros

2-3 hét

Pénzügyi ügyintéző

8 hónap

Számviteli ügyintéző

8 hónap

További előnye az OKJ-s képzéseknek, hogy azokat akár néhány hónap alatt el lehet végezni, és utána még mindig tovább lehet tanulni (az államilag támogatott félévek száma egy OKJ-s képzés miatt ugyanis nem csökken). A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a tavaly szeptemberi változások okoztak átrendeződést az OKJ-s képzések között, továbbra is érdemes időt szakítani az elvégzésükre.

A legnépszerűbb OKJ-s tanfolyamok listáját itt találjátok, arról, hogy idén milyen tanfolyamokra lehet jelentkezni, itt olvashattok,

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!