szerző:
Eduline

Szaloncukorral és némi bejglivel feltankolva szívesen megnéznétek a tévében valamilyen jó filmet? Megnéztük, milyen filmek közül válogathattok december 24-én. Van köztük karácsonyi klasszikus, nagy magyar kedvenc, amerikai vígjáték és egy Tolsztoj-feldolgozás is.

Holiday

Mivel a Reszkessetek, betörők nélkül kell töltenünk a december 24-ét, egy másik karácsonyi klasszikust ajánlunk - tisztában vagyunk azzal, hogy mindenki látta már a Holidayt (amely igazi nagyágyúkkal készült, Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black játszik benne), de érdemes újra belenézni. Erre azoknak is lesz lehetőségük, akik későn kezdenek vacsorázni, a Holidayt ugyanis egyszerre két csatorna is műsorra tűzi december 24-én: a TV2 21 órától, a Viasat3 pedig 21:15-től.

A sztori (ha valaki mégsem látta még ezt az idén már tizenegy éves romantikus filmet): Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. A férfi azonban a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két lány a világhálón akad egymásra. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek.

Szellemíró

Nem az a klasszikus karácsonyi film (gyilkosság, CIA, politika), de érdemes megnézni. Már ha valaki ébren tud maradni hajnal 02:10-ig, akkor kezdődik ugyanis a film a Viasat3-on. A sztori a következő: a "szellemírónak" (aki híres emberek helyett, az ő nevük alatt írja meg bestsellernek szánt önéletrajzi műveiket) segítenie kell a brit ex-miniszterelnöknek, Adam Lang-nek (Pierce Brosnan) befejezni az emlékiratait, miután az előzőleg felkért író rejtélyes körülmények között elhalálozott.

Miután a szellemíró (Ewan McGregor) megérkezik az Egyesült Államokban található távoli villába, hogy megkezdje a munkát az ex-miniszterelnökkel, Langet háborús bűncselekményekkel vádolják meg. A tüntetők és a riporterek áradata közepette a szellemíró a befejezetlen kézirat mélyére ás, és arra a következtetésre jut, hogy elődjének azért kellett meghalnia, mert titkos kapcsolatot fedezett fel Lang és a CIA között.

Anna Karenina

Valójában ezt a filmet nem december 24-én, hanem december 25-én hajnalban nézhetitek meg - a Prime csatornán, 03:25-től (azoknak tökéletes, akiknek a karácsonyi vacsorája éjszakába nyúlik). Tolsztoj regényének amerikai fedolgozása Sophie Marceau-val a főszerepben (2012-ben is készült egy feldolgozás, Keira Knightley főszereplésével).

A történetet mindenki ismeri, aki elolvasta a regényt: Anna Karenina férjével és kisfiával él a XIX. század végén Oroszországban. Egy rokonlátogatás alkalmával találkozik a fiatal, vonzó Vronszkij gróffal, és első látásra egymásba szeretnek. Bár tisztában vannak a következményekkel, szembefordulnak környezetükkel, és vállalják szerelmüket.

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúkról nem is kell írnunk semmit - hacsak azt nem, hogy Molnár Ferenc világhírű regényéből szuper film készült 1969-ben. Nemecsek, Geréb, Boka és Áts Feri történetét az M3 adja december 24-én 21:20-tól.

Karácsony

A 2004-es amerikai filmdrámát a Cool csatornán nézhetitek meg, 13:25-től. A filmben többek között Susan Sarandon, Paul Walker és Penélope Cruz is szerepel, a sztori szerint négy New York-i találkozik karácsony napján.

Rose középkorú, elvált nő, akinek az édesanyja kórházban van, előrehaladott Alzheimer-kórban szenved. Rose szeretne még egy lehetőséget kapni, hogy elmondja neki, mennyire szereti, ám az anyja már nem ismeri meg. A rendőrtiszt Mike egy pincér rögeszméjének célpontja lesz, Artie és Nina pedig az esküvőjükre készül.

Plusz egy tipp: Tömény történelem

A Tömény történelem szereplői a „borban az igazság” elméletet tesztelik: nem teljesen józanul elevenítik fel a történelemórákon tanultakat. Ebben a tévéműsorban garantáltan olyan „előadásokat” hallhattok királyokról, háborúkról és forradalmakról, amilyeneket még soha.

Az Egyesült Államokban nagy sikert aratott Drunk History nyomdokaiba lépve a Tömény történelem című műsorban hazai celebek mesélik el - finoman fogalmazunk - „oldott” hangulatban a történelemórákon tanultakat. Az ittasan előadott sztorikat nagyszabású díszletek között, korhű jelmezekben józan színészek adják elő, hang nélkül, amolyan szájszinkronnal, tátogva. Ha valaki nem szeretne karácsonyi klasszikusokat nézni, inkább jót nevetne, kapcsoljon a Comedy Centralra, hajnal 2-kor (vagyis már december 25-én). A műsorról korábban cikket írtunk, ezt itt olvashatjátok el.