szerző:
Eduline

Mennyit lehet keresni a legrosszabbul fizetett szakmákkal? Mennyit visz haza egy takarító, egy dajka vagy egy favágó?

©

Közzétette honlapján az egyéni bérek és keresetek legfrissebb (2016-ra vonatkozó), foglalkozások (FEOR) szerinti bontásban is elérhető statisztikáit a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) - írja a Pénzcentrum.

Több mint 150 olyan foglalkozás van ugyanis, amely esetében a bruttó fizetés nem haladja meg havi szinten a 200 ezer forintot, de sok közülük még a 150 ezres bruttó határt sem éri el.

A kádárok, bognárok viszik haza jelenleg a legkevesebbet, de szűkre kell húzniuk a nadrágszíjat a takarítóknak, favágóknak, illetve a dajkáknak is. Jelentősen torzíthatják ugyanakkor az öszképet az olyan szakmák, amelyeknél köztudottan jelen van a zsebbe fizetés. A toplista élén ilyen például a kozmetikus, a manikűrös, pedikűrös; de a 150 legrosszabbul fizetett foglalkozás között is akad hasonló szép számmal.

A legrosszabbul fizetett szakmák listája:
Kádár, bognár, üvegező, konyhai kisegítő, háztartási takarító és kisegítő, ékszerkészítő, ötvös és drágakőcsiszoló, intézményi takarító és kisegítő, kozmetikus, szűcs, szőrmefestő, egyéb takarító és kisegítő, kőfaragó, műköves, piaci, utcai étel- és italárus, manikűrös, pedikűrös, kerékpár-karbantartó és -javító, fakitermelő, gyermekfelügyelő, dajka.

Íme, a 15 legjobban fizetett szakma: ők azok, akik legalább egymilliót keresnek

Bármennyire is hihetetlen, de bőven van olyan szakma Magyarországon, amelyben több mint 1 millió forint a havi fizetés - írja a Pénzcentrum. A Pénzcentrum azt írja, közzétette az egyéni bérek és keresetek legfrissebb (2016-ra vonatkozó), foglalkozások (FEOR) szerinti bontásban is elérhető statisztikáit a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ),.