szerző:
Eduline

Június 30-ig jelentkezhettek az EIT ICT Labs tandíjmentes mesterképzésre.

©

Június 30-ig jelentkezhettek az EIT ICT Labs tandíjmentes mesterképzésre. A programot - 8 európai ország 19 egyeteme közül választva - két egymást követő évben, két ország két egyetemén végzik a diákok. A közös képzésben a kelet-közép-európai régióból az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vesz részt, három szakiránnyal.

Budapesten jelenleg az ELTE a Service Design and Engineering (szolgáltatásközpontú programtervezés), valamint a Security and Privacy (biztonság és adatvédelem) programokon várja az informatikus vagy matematikus alapképzést idén befejező vagy már korábban diplomát szerzett szakembereket. A budapesti szakokra jelentkezők az első évet az olaszországi Trento egyetemén végezhetik.

„Az EIT ICT Labs mesterképzésekkel teljesen újszerű képzési modellt honosítunk meg Magyarországon, amelynek alapja az európai egyetemek és vállalatok együttműködése. A program jól alkalmazkodik a globális munkaerő-piaci igényekhez, és a magas szintű szakmai tartalom mellett, kiemelt hangsúlyt fektet az innovációs és üzleti ismeretek oktatására is” – mondtaHorváth Zoltán, az ELTE Informatikai Karának dékánja, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője.

Az elméleti alapozás mellett a hallgatók megszerezhetik azokat a speciális ismereteket is, amelyeket a legkülönbözőbb alkalmazói területek – például szoftvertechnológia, információs technológiák, informatikai biztonság, grafika, multimédia – igényelnek.

A pályázathoz az angolnyelv-tudás, valamint a megfelelő informatikai, illetve matematikai tanulmányok elvégzésének igazolása mellett motivációs levelet kell csatolni. További infók itt.