szerző:
Eduline

A Budapesti Gazdasági Főiskola alapszakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 72 százaléka tanulmányaihoz kapcsolódó szakterületen szerez állást – derül ki az intézmény kutatásából. Bár külföldi munkatapasztalattal csak a kutatásban részt vett hallgatók 15 százaléka rendelkezik, 42 százalékukat a külföldi munkavállalás lehetősége is motiválja diplomájuk megszerzésében.

©

A dolgozó hallgatók 18 százaléka a tanultaktól eltérő szakterületen helyezkedik el, 10 százalék pedig egyéb munkát végez – a munkát vállalók felét állandó jellegű, határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatják, 31 százalékuk diákmunkát vagy gyakornoki munkát végez, 9 százalékuk meghatározott időtartamú szerződéssel, 8 százalékuk alkalmi, időszakos megbízással, 2 százalékuk pedig megbízással dolgozik.

A kutatásban részt vett BGF-es válaszadók 42 százaléka tervezi, hogy a diploma megszerzése után külföldön vállal munkát. 39 százalékuk még nem döntött a kérdésben, és csupán 19 százalékuk nem tervez külföldi munkavállalást - derül ki a diplomáspálya-követési rendszer 2012-es adataiból. Mennyit keresnek a gazdasági diplomások? Itt találjátok a részletes adatokat.