szerző:
Eduline

Kedden este a nagyszínpad húszfellépős "gigantikus nyitóbulijával" veszi kezdetét a most huszadik alkalommal...

Ilyen (is) volt a VOLT 2011-ben
©
Kedden este a nagyszínpad húszfellépős "gigantikus nyitóbulijával" veszi kezdetét a most huszadik alkalommal megrendezett soproni VOLT Fesztivál.

"Úgy érezzük, a jubileumi program méltó az elmúlt 19 évhez. Idén három magyar előadó is exkluzív koncertet ad a VOLT-on: a már korábban bejelentett Ákos és Yonderboi mellett a hosszú idő után újra összeálló underground csapat, a Sexepil is színpadra lép Sopronban" - mondta a két alapító főszervező, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán a május végi beharangozó sajtótájékoztatón.

A Nyugat-Európában is népszerű, elektronikus zenét játszó Yonderboi (Fogarasi László) Ákoshoz hasonlóan csak a VOLT-on, majd a júliusi Balaton Soundon és az augusztusi Sziget fesztiválon lesz látható és hallható idén nyáron Magyarországon.

A nyolcvanas évek legendás underground csapata, a Sexepil (pontosabban a zenekar magyarul előadó változata) június 7-én az A38 hajón tért vissza több mint két évtized után, ezután pedig a VOLT-on koncerteznek.

Az idei VOLT Fesztiválon mások mellett fellép a Faith No More, a Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy&The Stooges, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B, Mac Miller, a hazai sztárok közül a már említettek mellett például a Quimby, a Tankcsapda, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Brains, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a 30Y, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a ColorStar, a Compact Disco, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground.

A vendégsereg alaposan átszabja pár napra Sopron turisztikai térképét. Az MTI munkatársa által találomra megkérdezett szállodások közléséből azt tudni: az olcsóbb helyek gyakorlatilag megteltek, a drágábbakban még bukkanhat szobára, aki meg tudja fizetni.

A GYSEV külön VOLT-vonatokat indít kedden és szerdán 11.21-kor és 12.52-kor, a többi három napon pedig 11.21-kor a budapesti Keleti pályaudvarról Sopronba. Előbbiek fél háromra, utóbbiak valamivel fél öt előtt érnek célba. (A teljes árú menetjegyből 56 százalék kedvezményt kapnak a VOLT-ra utazók, míg a más városokból érkezők 33 százalékos csökkentéssel számolhatnak.)

A pályaudvartól az 1-es, a 2-es és a 12V busszal juthatnak fel a legegyszerűbben a helyszínre a fesztiválozók. A  menetrend alapján ez óránként átlagosan 5-6 buszt jelent, de ha nagy a tömeg, további járműveket állítanak be.