szerző:
Eduline

Ha egy könyvet nem kölcsönöznek eleget, jön a selejtezés.

©

Egy igencsak furcsa olvasási szokásokkal rendelkező olvasóra bukkantak az East Lake Megyei Könyvtár adatbázisában - írja a 444 az Atlas Obscura nyomán. Egy bizonyos Chuck Finley 2361 könyvet kölcsönzött mindössze 9 hónap alatt.

Finley azonban nem létezik, hanem Dore George és asszisztensének szüleménye, akik a könyvtári adminisztrációs rendszerhez könnyedén hozzáférve kölcsönöztettek a nevében.

Doret az buktatta le, hogy egy névtelen bejelentés nyomán ügyészségi vizsgálatot rendeltek el a környék könyvtárainál. Az amerikai rendszer szerint azokat a könyveket, melyeket nagyon régen és ritkán olvasnak, azokat leselejtezik. A könyvtárak azonban úgy kaphatnak több támogatást, ha több olvasójuk van, így komolyabb magyarázatra szorultak: Dore és társa viszont csak a selejtezendő tételek közül szerette volna a jó és értékes könyveket megmenteni.

Eljárást végül nem indítottak velük szemben, azonban munkahelyükön felfüggesztést kaptak, de már úgy tudni, hogy megőrizhetik munkájukat is.

63 év után vitte vissza a könyvtári könyvet, de nem az történt, amire gondolnál

Egy nyugdíjas brit nő 63 év után vitt vissza egy kikölcsönzött könyvet egykori iskolájának könyvtárába az angliai North Washamben. Az immár 70-en túli hölgy szerencséjére az iskolai könyvtár nem szed késedelmi díjat a késve visszavitt könyvek után, így az egykori diáknak nem kell büntetést fizetnie, amelynek összege minden bizonnyal megdöntötte volna az eddigi világrekordot - jelentette a Press Association brit hírügynökség.