szerző:
Eduline

A szakmai Facebooknak is nevezhető LinkedIn sok millió munkavállaló önéletrajzát őrzi. Úgy tűnik azonban, a felhasználók nem őrzik olyan jól az adataikat - írja a hvg.hu.

©

A hvg.hu azt írja, a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatát, a LinkedInt is feltörték már, és a felhasználók adatait a sötét weben árulták/árulják. A Preempt biztonsági termékeket gyártó cég kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy milyen jelszavak mellett sikerülhetett ez az akció.

Egy hosszasabb vizsgálódást lezárva azt találták, hogy a LinkedIn-jelszavak 35 százaléka (ez nagyjából 63 és fél milliót jelent) jelszólistákban (-szótárakban) szerepel, azaz könnyen feltörhető (még ha az a jelszó tulajdonképpen bonyolult), 65 százalékuk pedig brute force módszerrel megszerezhető.

Sajnos a hagyományos technikák (kisbetű, nagybetű, szám kombinációja) már nem eléggé hatékonyak, különösen azért, mert a felhasználók több helyen is ugyanazt a jelszót ütik be, illetve gyakran csak a jelszó végére biggyesztenek egy vagy két számjegyet. A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el.

 

Munkát keresel? Ennek a hírnek örülni fogsz

Érkezett egy jó hír az álláskeresőknek. Magas a vállalatok munkaerő-felvételi szándéka - írta pénteki számában a Világgazdaság a ManpowerGroup munkaerőpiaci felmérése alapján. A megkérdezett munkaadók mind a kilenc vizsgált ágazatban a dolgozói létszám bővítését tervezik. A gyártási szektorból jelentették a legerősebb szándékot, ott 24 százalék tervez létszámbővítést - tették hozzá.