szerző:
Eduline

Hány éves korig szerezhettek ingyenes képzést az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmákhoz? Mi történik, ha már elkezdtetek egy OKJ-s képzést, de nem fejeztétek be? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy ha 20 éves lettem idén, és elkezdtem előző év szeptemberében egy OKJ-s képzést, de nem tudtam befejezni, attól még ugyanúgy elkezdhetek szeptemberben egy másik OKJ-s képzést ingyen?

Igen, mivel az első OKJ-s szakképesítés megszerzése iskolarendszeren belül - tehát nem tanfolyamon - mindenkinek ingyenes, függetlenül attól, hogy félbehagyott egy másik szakképzést. Ráadásul az életkor sem számít, a korhatár ugyanis csak azt befolyásolja, hogy nappali, esti vagy levelező tagozatra járhattok, de mindegyik ingyenes: csak akkor iratkozhattok be nappalira, ha a képzés megkezdésekor még nem múltatok el 21 évesek. Tehát 20 évesen nyugodtan elkezdhettek egy nappali tagozatú, iskolarendszerű képzést ingyen.

Mi a különbség a tanfolyam és az iskolarendszerű képzés között, mi történik, ha elmúltatok 21 évesek, vagy ha már van diplomátok? Az ingyenes OKJ-s képzésről bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!