szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azzal szinte már mindenki tisztában van, hogy a KRESZ-tanfolyam és vizsga árát vissza lehet igényelni. De azt tudtátok, hogy a kérelem leadásának is van egy határideje, illetve az sem mindegy, hány évesek voltatok a vizsga napján?

Ha sikeres vizsgát tesztek, akkor a vizsga letétele után egy évetek van visszaigényelni a vizsgadíjat. De ez csak akkor lehetséges - itt lép életbe a másik fontos szabály -, ha a vizsga napján még nem töltöttétek be a 20. életéveteket.

Mekkora összeget igényelhettek vissza?

A támogatás maximális összege 25 ezer forint. Mivel az elméleti tanfolyamért összesen 15-40 ezer forintot kell fizetni, a KRESZ-vizsga pedig országszerte 4600 forintba kerül, ezért akár a KRESZ-tanfolyam és -vizsga teljes költségét visszakaphatjátok.

Mennyibe kerül egy jogosítvány megszerzése?

Egy jogosítvány megszerzésére nagyjából 150-180 ezer forintot kell szánnotok, de iskolától és az esetleges pótóráktól, vizsgaismétlésektől függően ez akár ennél jóval borsosabb is lehet. Az idei árakról itt írtunk részletesebben.

Nyelvvizsgát terveztek? Itt nézhetitek meg az akkreditált központok listáját

Egész nyáron a nyelvvizsgára készültetek és hamarosan ideje lesz vizsgaközpontot választani? Mutatjuk, hol találjátok meg az akkreditált nyelvvizsgaközpontot listáját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!