Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így ballagtak a diákok 80 évvel ezelőtt: fotók

Gondolkoztatok már azon, milyen lehetett a ballagás az ezredforduló előtt? Mennyiben volt más a nagyszüleid, szüleid ballagása, mint a tiéd? Összeszedtünk pár érdekes képet arról, hogyan néztek ki ezek az események, amikor még nem lufik és a plüssállatos csokrok voltak divatban, hanem a matrózblúz és a rakott szoknya.

Forrás: Fortepan/Klenner Aladár

Ez az egyik legrégibb digitálisan is megtalálható ballagási kép, 1931-ből. Az biztos, hogy a hármasával vonulás akkor, és most is elhagyhatatlan része a ballagásoknak, de vajon a hegedűsök mikor tűntek el a vonuló végzősök elől?

hirdetés
hirdetés
Forrás: Fortepan/Négyesi Pál
A ballagók búcsúztatása 1934-ből. Az orgona és a májusi virágok mindig is a ballagókat kísérik.
Forrás: Fortepan/Konok Tamás
Nem sokkal a II. világháború utaán, 1948-ban a győri Bencés diákok ballagása. Habár sok nézelődő és ballagó arcán is kiszúrhatjuk a boldog mosolyt, az épületek oldalán még látszanak az elmúlt évek nyomai.
Forrás: Fortepan/Pálinkás Zsolt

1967, az év, amikor a rakott szoknya volt a divat. Lehet, hogy már nem ilyen szoknyákban ballagnak a lányok, de a matrózblúz egy örök darab.

Forrás: Fortepan/Urbán Tamás

Egy ballagási tabló 1978-ból. Ugye, hogy nem sokban különbözik a mostaniaktól?

Forrás: Fortepan/Umann Kornél

Egy színes ballagási kép 1988-ból. Azok a hatalmas csokrok és szalagok már akkor

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X