Kemény helyesírási teszt csak bátraknak: ezeket a szavakat kevesen tudják helyesen leírni

4

Még mindig több könyváruház sikerlistáját vezeti az új helyesírási szabályzat - de vajon mindannyian tisztában vagytok az új szabályokkal?

Forrás: Pixabay

Tavaly szeptemberben mutatta be a Magyar Tudományos Akadémia a helyesírási szabályzat átdolgozott, 12. kiadását - az új szabályoknak pedig nem mindenki örült. Változtak a betűrendbe sorolás szabályai, az egybeírás-különírás szabályain is módosítottak, az árbocból árbóc lett, a burából pedig búra, vagyis kettővel kevesebb nehéz szóból válogathatnak a dolgozatra készülő nyelvtantanárok.

hirdetés
hirdetés

A következő helyesírási teszttel kideríthetitek, ismeritek-e az új szabályokat. Figyelem, nem lesz könnyű!

Ennek a 15 magyar szónak senki nem tudja a jelentését - teszt bátraknak
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

papa61

Ha már helyesírás, akkor Hoxa-portál: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=44338&p4=0

papa61

Sok "okos" ember újabb szavakat talál ki. Például itt van a búzafinomliszt nevű szó. És az okos meg is magyarázza. Pedig volt valamikor a finomliszt, ami csak búzából készülhetett. Ha nem, akkor odaírták, hogy rozsliszt. Jut eszembe olvastam már rozsfinomlisztről is.

6/10 hogy mi a csudának variálnak, ezzel az is ront, aki jó helyesíró...volt! :)

eskovacs

A 4 helyes válaszommal együtt gratulálok! A cikkben is van 2 hiba. Pedig igazán nem hosszú cikk! Juthatott volna idő az ellenőrzésre. "de vajon mindannyian vagytok az új szabályokkal?"; "vagyis kettővel kevesebből nehéz szóból válogathatnak" :)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X