Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hány önéletrajzot kell elküldeni, mire megkapsz egy állást?

álláskeresés
Önéletrajzok, motivációs levelek és állásinterjúk minden mennyiségben - ez vár az egyetemistákra
Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Minden eddiginél korábban kezdenek állást keresni, és jóval több helyre pályáznak a végzős egyetemisták, mint a korábbi években – számolt be legfrissebb felmérésének eredményéről a brit High Fliers Research.

hirdetés
hirdetés

Az érettségizők és friss diplomások karrierlehetőségeit vizsgáló független kutatócég harminc egyetemről összesen 18 ezer diákot kérdezett meg: a kutatók szerint 2001-ben 25, 2011-ben 37, addig idén a hallgatók 42 százaléka kezdett álláskeresésbe egy évvel a diplomaosztó előtt.

Az elmúlt két évben ugrásszerűen, 40 százalékkal nőtt a diplomás munkahelyre pályázó pályakezdők aránya. A legtöbben marketinges munkának örülnének, de az oktatás, a média és a jótékonysági szervezetek is népszerű területnek számítanak. Az egyetemisták minden eddiginél több önéletrajzot küldtek szét: egy hallgató átlagosan hét munkahelyre pályázott.

Egyedül a fizetési elvárások nem változtak, az idén diplomázók pontosan ugyanannyit – 1900 fontot, azaz 685 ezer forintot – szeretnének keresni havonta, mint a 2011-ben nyilatkozó végzősök.

A növekvő munkanélküliség elől menekülő diákok számára a továbbtanulás is népszerű alternatíva: az egyetemisták negyede nem elégszik meg egyetlen diplomával, míg minden eddiginél kevesebben, mindössze a hallgatók tizenkét százaléka gondolja úgy, hogy egy év szabadságot engedélyez magának. A gap year helyett egyre inkább a snap year hódít – összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X