szerző:
Eduline

Véget ért az idei töriérettségi, szerintetek milyenek voltak a feladatok? Könnyen mentek vagy voltak nehézségek? Mit gondoltok az esszéfeladatokról? Szavazzatok!

©

A középszintű töriérettségi összes esszéfeladatának megoldását itt találjátok.

Itt ellenőrizhetitek, jól oldottátok-e meg a rövid feladatokat.

A töriérettségiről itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat.

Itt találjátok a szavazást:

Kádár János beszéde és Lázár János városa a töriérettségi feladatai között.

Nyilasuralom, KGST-országok, etnikai változások a töriérettségi második részében.

Könnyű feladatsort kaptak töriből az érettségizők, de egy-két kérdés becsapós lehet.

Pánik, piros atlaszok, kabalaállat: így indult a töriérettségi.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt vannak a mai töriérettségi megoldásai: az összes esszéfeladat egy helyen

Az elmúlt percekben közzétettük a középszintű töriérettségi eszéfeladatainak megoldási javaslatait - ebben a cikkben mind a négy esszét megtaláljátok. Első rövid esszé: első ipari forradalom - megoldási javaslat Második rövid esszé: keleti blokk gazdasági jellemzői - megoldási javaslat Első hosszú esszé: etnikai változások Magyarországon a XVIII.