szerző:
Eduline

Idén felvételiztek? Érdemes mindent beleadni a tanulásba, jó év végi jegyekkel ugyanis sok pontot szerezhettek az egyetemi-főiskolai felvételin. Mutatjuk, hogyan kalkulálhattok.

©

A magyar, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett egy természettudományos tárgy eredményét is figyelembe veszik a felsőoktatási felvételin.

Az öt fő tárgyból szerzett (utolsó két év végi) érdemjegyeket kell összeadni, majd duplázni - így maximum 100 pontot szerezhetnek. Az eduline pontszámító kalkulátorát itt próbálhatjátok ki.

Természettudományos tárgy a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a természetismeret és természettudomány. Ha nem volt olyan természettudományos tárgyatok, amelyet legalább két évig tanultatok, két − legalább egy évig tanult − természettudományos tárgy év végi jegyeivel is számolhattok.

Plusz egy tipp: a felvételi tájékoztatóban az áll, hogy ha az adott tantárgyat az utolsó két félévben hivatalos fakultáción is tanultátok, a pontszámításkor azt az érdemjegyet kell figyelembe venni, amelyik a kedvezőbb.

A 2017-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.