szerző:
Eduline

Hamarosan elindul a felvételi előtti nagy pontszámítási hajsza, de pontosan hány többletpont jár a felsőoktatási szakképzések után a felvételinél? Minden esetben megadható a plusz pont? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

©

A felsőoktatási szakképzésben záróvizsgájáért kaphattok többletpontot, de csak akkor, ha azonos képzési terület alapszakján tanultok tovább.

A jeles záróvizsga 32, a jó eredmény 20 többletpontot ér, a közepes záróvizsga pedig 10 többletpont.

Figyelem a többletpont megítélése a felsőoktatási szakképzésben letett záróvizsga minősítésétől függ, amelyet a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél nem tartalmaz, így erre vonatkozóan külön igazolást kell benyújtanotok.

Vigyázat, nem minden OKJ-s képzésért jár többletpont a felvételin

Hány pont jár az egyetemi-főiskolai felvételin az OKJ-s szakképesítésért? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Szeretnék jelentkezni most vagy februárban egyetemre, nemrég végeztem el egy OKJ-s képzést. Kapok érte pluszpontot? A pontszámítási szabályok 32 többletpontot lehet szerezni OKJ-s végzettséggel, de több feltételnek meg kell felelni.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás