szerző:
Eduline

Így számolhatjátok ki a felvételi pontjaitokat és itt nézhetitek meg a hivatalos összpontszámotokat. Mutatjuk, melyik a szakokon szinte lehetetlen ösztöndíjas helyet szerezni, és kik jelentkezhetnek a pótfelvételire. Minden, amit az idei ponthatárokról tudni kell.

©

Így számolhatjátok ki a felvételi pontjaitokat

Szeretnétek kiszámolni, hány pontot szereztetek tanulmányi és érettségi eredményeitekkel, nyelvvizsgával, versenyeredményekkel az idei felvételin? Próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát.

Így számolhatjátok ki, hány pontotok lesz a 2018-as felvételin: itt a kalkulátor

Szeretnétek kiszámolni, hány pontot szereztetek tanulmányi és érettségi eredményeitekkel, nyelvvizsgával, versenyeredményekkel az idei felvételin? Próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. 1. lépés: tanulmányi eredmények A tanulmányi eredményekkel legfeljebb 200 pontot szerezhettek.

Már az e-felvételi rendszerben is megnézhetitek az összpontszámotokat - két hét múlva pedig jönnek a ponthatárok.

Megvannak a 2018-as felvételi pontszámok!

Már megnézhetitek az e-felvételi rendszerében az összpontszámotokat - két hét múlva pedig jönnek a ponthatárok! A jelentkezési hely neve melletti "pontszám" oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Itt a feketeleves: ezeken a szakokon szinte lehetetlen ösztöndíjas helyet szerezni

Negyvenegy szakon a 2018-as felvételin is előzetes ponthatárokat húztak, többre jeles érettségi, nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi nélkül esély sincs bekerülni. Ezeken az alap- és osztatlan képzéseken nehéz állami ösztöndíjas helyet szerezni, tavaly a jelentkezők csak töredékének sikerült. Mutatjuk az adatokat:

Itt a feketeleves: ezeken a szakokon szinte lehetetlen ösztöndíjas helyet szerezni

Negyvenegy szakon a 2018-as felvételin is előzetes ponthatárokat húztak, többre jeles érettségi, nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi nélkül esély sincs bekerülni. Ezeken az alap- és osztatlan képzéseken nehéz állami ösztöndíjas helyet szerezni, tavaly a jelentkezők csak töredékének sikerült. Mutatjuk az adatokat.

Csak ezek a diákok jelentkezhetnek a pótfelvételire

Két hét múlva kiderül, ki került be egyetemre, főiskolára - akinek pedig nem jött össze az idei felvételi, az a 2018-as pótfelvételin próbálkozhat majd.

Rossz hír a felvételizőknek: csak ezek a diákok jelentkezhetnek a pótfelvételire

Két hét múlva kiderül, ki került be egyetemre, főiskolára - akinek pedig nem jött össze az idei felvételi, az a 2018-as pótfelvételin próbálkozhat majd. Bár a 2018-as pótfelvételi kiírása - érthető módon - még nem jelent meg, a legfontosabb szabályok alighanem idén sem változnak.

Vajon milyen szakokhoz kellett tavaly 500 pont? Utánajártunk:

Matek, latin, pénzügy és számvitel: sok pont kellett a tavalyi felvételin

Hamarosan itt az idei ponthatárhúzás, vajon milyen szakokhoz kellett tavaly 500 pont? Utánajártunk. Tavaly a Kaposvári Egyetemen 500 pontra volt szüksége annak, aki állami ösztöndíjasként akarta elvégezni a pénzügy és számvitel szakot. Az ELTE Tanárképző Központjának matek-latin nyelv és kultúra szakpárjára 480 pontra volt szükség államin.

A Rio Budapest lesz az idei fővárosi Pont Ott Parti helyszíne, a programok délután háromtól kezdődnek. Mi már azt is tudjuk, milyen koncert lesz:

Megvan a budapesti Pont Ott Parti helyszíne - és az egyik fellépő

A Rio Budapest lesz az idei fővárosi Pont Ott Parti helyszíne, a programok délután háromtól kezdődnek. Mi már azt is tudjuk, milyen koncert lesz. A Facebook-eseményből kiderül, hogy koncertek, sportolási lehetőség és kerekasztal-beszélgetések is lesznek az idei Pont Ott Partin, amelynek a helyszíne a Rio Budapest lesz (1117 Budapest, Hengermalom út 133.)