szerző:
Eduline

Kik jogosultak a felvételin hátrányos helyzet miatt többletpontra, és ez hány pontot jelent a felvételizőknek? Itt a válasz:

©

Hátrányos helyzet miatt 40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsőoktatási szakképzésen, kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot.

Ki számít hátrányos helyzetűnek?

A települési önkormányzat jegyzője a kérelmező hátrányos helyzetének fennállását állapítja meg, ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, és

  • vagy alacsony a szülők iskolai végzettsége,
  • vagy alacsony a szülők foglalkoztatottsága,
  • vagy elégtelen lakókörnyezet, illetve lakáskörülmények között él.

Hány többletpontot ér az OKJ-s képzés a felvételin?

Hány pont jár az egyetemi-főiskolai felvételin az OKJ-s szakképesítésért? Felvételizők, figyelem, fontos kérdésre válaszolunk. A pontszámítási szabályok alapján 32 többletpontot lehet szerezni OKJ-s végzettséggel, de több feltételnek meg kell felelni.

A települési önkormányzat jegyzője a halmozottan hátrányos helyzet fennállását állapítja meg, ha nevelésbe vett vagy azt követően utógondozói ellátásban részesül és tanulói vagy hallgatói jogviszonyban áll, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, és a következő három körülmény közül legalább kettő fennáll:

  • alacsony a szülők iskolai végzettsége,

  • alacsony a szülők foglalkoztatottsága,

  • elégtelen lakókörnyezet.

Fontos, hogy az igazolási jogcímnek a Tájékoztató megjelenése és 2018. július 11. közötti időintervallumban kell fennállnia - írja a felvételi tájékoztató.

A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás