szerző:
Eduline

Hány pontot kaptok a 2018-as felvételin, ha két emelt szintű érettségitek és egy nyelvvizsgátok van? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Idén szeretnék egyetemre jelentkezni. Két tantárgyból fogok érettségizni emelt szinten, mellette pedig van egy középfokú nyelvvizsgám. Így összesen hány többletpontot kapok? 128-at?

Sajnos csak 100 többletponttal kalkulálhatsz. Nyelvvizsgával, emelt szintű érettségivel, OKJ-s szakképesítéssel, felsőoktatási szakképzés záróvizsgájával, sport- és tanulmányi versenyeredményekkel ugyanis maximum 100 többletpontot szerezhetnek a felvételizők - akkor is 100 pontot kapnak, ha a különböző jogcímen járó többletpontok összege meghaladja a 100-at.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Pontszámító kisokos: ilyen többletpontokat kaphattok a 2018-as felvételin

Ha felvételiztek, akkor fontos tudnotok, hogy miért, mennyi többletpontot kaphattok. Emelt szintű érettségi Emelt szinten tett érettségi után vizsgatárgyanként 50 többletpont, így legfeljebb 100 többletpont. Nyelvtudás Az államilag elismert, középfokú (B2) komplex nyelvvizsgáért 28, a felsőfokú (C1) komplex nyelvvizsgáért 40 többletpont jár az egyetemi-főiskolai felvételin.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás